De holistische benadering
19 juli 2023

In de alternatieve geneeskunde en bij spirituele therapie, kom je vaak de term “holistisch” tegen. Holistisch verwijst naar een manier van denken en handelen waarbij het geheel meer is dan de som der delen. Het is een aanpak die erkent dat alle elementen van een systeem, of het nu een persoon, een organisatie of een ecosysteem is, met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden.
Bij een holistische benadering worden niet alleen de afzonderlijke delen of symptomen behandeld, maar wordt er gekeken naar het geheel en de onderlinge interacties. Het doel is om een dieper begrip te krijgen van het complexe systeem en te streven naar evenwicht en harmonie.
In de context van geneeskunde, psychologie of levensfilosofie kan een holistische benadering bijvoorbeeld betekenen dat niet alleen naar de fysieke symptomen of klachten wordt gekeken, maar ook naar de emotionele, mentale en sociale aspecten van een individu om een vollediger beeld te krijgen en een passende behandeling te bieden. 

[dsm_social_share_buttons _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” dsm_view=”icon” dsm_alignment=”left” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][dsm_social_share_buttons_child _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_social_share_buttons_child][dsm_social_share_buttons_child _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” dsm_network=”linkedin” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_social_share_buttons_child][dsm_social_share_buttons_child _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” dsm_network=”whatsapp” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_social_share_buttons_child][/dsm_social_share_buttons]